Hattemse Golf en Country Club rouwt om Rolf Olland

Oud-voorzitter Rolf Olland van Hattemse Golf en Country Club is overleden. De golfclub, waarvan Olland sinds 1947 lid was, noemt hem “de Pater Familias van onze golfclub.”

Rolf Olland was een uitstekend golfer. In zijn jonge jaren was hij meermaals jeugdkampioen van Nederland en later nam hij ook deel namens ons land aan internationale toernooien. Bestuurlijk heeft hij, ook internationaal, talloze functies bekleed. Maar altijd was hij met hart en ziel verbonden aan Hattemse Golf, een vereniging waarvan hij ook enige jaren voorzitter is geweest.

Ook van zijn bedrijf, Koninklijke Buisman in Zwartsluis, was hij in de eerste plaats familiehoofd. Als directeur-eigenaar leidde hij het bedrijf succesvol dat groeide met nieuwe producten en in nieuwe markten. Verder was Olland tot op hoge leeftijd vele jaren actief op cultureel gebied. Nog niet lang geleden heeft hij mede Stichting Cultuurfonds Hattem opgericht en was hij tot voor kort in het bestuur actief.

Hattemse Golf zegt tot slot over Olland: “Hij was in alles en in alle gezelschappen “Every inch a gentleman”. Rolf is 84 jaar geworden, na een werkzaam en welbesteed leven. We zullen hem erg missen.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in