Hattem krijgt 3,7 miljoen voor woningbouw ‘t Veen

De gemeente Hattem ontvangt vandaag een financiële bijdrage voor de bouw van zo’n 640 woningen op ‘t Veen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)  geeft deze financiële bijdrage vanuit de Woningbouwimpuls.

Hiermee draagt het ministerie bij aan projecten die anders moeilijk of traag tot stand komen, omdat ze een financieel tekort hebben. De woningen die worden gebouwd zijn voor het grootste deel bedoeld voor starters en mensen met een middeninkomen.

Betaalbaar en bereikbaar
Wethouder Auke Schipper reageert opgewekt over deze toezegging. “Met deze aanzienlijke bijdrage van BZK, aangevuld door de provincie Gelderland, geven we een enorme impuls aan de transformatie van ’t Veen. Dit geld zetten we in voor de bouw van ca. 640 woningen op ’t Veen. In het afgelopen jaar zijn de ontwikkelingen daar in een versnelling terecht gekomen. De eerste 130 woningen in het plan ’t Veen-Noord worden nu gebouwd en recent is er ook groen licht gekomen van de Raad van State voor de bouw van de 20 woningen op het voormalige terrein van Consmema. We kunnen nu de versneller inzetten op de woningbouw en werk maken van de verkabeling en dat komt de kwaliteit van deze prachtige locatie echt ten goede.”

Ook de gemeente Hattem kent woningnood, er is vooral een tekort aan betaalbare woningen. Starters en mensen met lagere inkomens hebben minder mogelijkheden. Dit blijft de komende jaren een issue, zowel landelijk als lokaal. Met deze impuls heeft de gemeente Hattem de mogelijkheid om hieraan iets te doen.

Grote interesse
Deze zomer heeft de gemeente Hattem een aanvraag ingediend voor de Woningbouwimpuls (WBI). Vanuit diverse gemeenten in Nederland was er weer veel interesse in een bijdrage uit de Woningbouwimpuls. In totaal werden er 65 aanvragen ingediend in deze zgn. 3e tranche. Een onafhankelijke Toetsingscommissie heeft zich over deze aanvragen gebogen. Hattem is één van de in totaal 36 projecten die een financiële bijdrage voor de versnelde bouw van betaalbare woningen krijgt.

Transformatie ’t Veen
De Provincie Gelderland geeft financiële steun aan ’t Veen met een speciale regeling. Het project ‘Transformatie ’t Veen’ is een van de 15 transformaties van bedrijventerreinen waar een financiële bijdrage aan is toegekend.

2 REACTIES

 1. Hallo,
  Komen er ook kavels waar particulieren zelf kunnen bouwen/ ontwikkelen?
  We hebben veel interesse in deze locatie, maar zoeken anders dan aanbod van BPD naar een woning met slaap- en badkamer op de begane grond.
  Hoor graag,
  Groet,
  Erik

 2. Woningen met een koopsom van minstens €260.000 noem ik echt niet betaalbaar en zeker niet voor Hattemers, laat staan de jeugd. Wat een waanzin.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in