Volleyballdames HVV draaien bovenin mee

Tegen de verwachting van de volleybaldames van Berends&Slump en Pruis Schilderwerken in, staan ze na 4 wedstrijden op een gedeelde 1e plek. Vorig seizoen speelden de dames nog in de 2ee klasse en na een zeer succesvol seizoen en een kampioenschap volgde promotie naar de eerste klasse. En tot nog toe komen de dames erg goed mee in de eerste klasse en zelfs zodanig dat ze bovenin staan.

Zaterdag stond als tegenstander EVV uit Elburg op het programma. Bij het zien van de speelsters was er weer herkenning van speelsters van een aantal  jaren geleden. Er stond de nodige ervaring, lengte en kracht en ook een heel jong talent.

Met een aardige service druk en aanval werd er zaterdag leuk gespeeld tegen EVV. En kon HVV goed meekomen met deze aanvallend sterke ploeg. Als snel was duidelijk dat de blokkering goed dicht moest zitten en dat op de juiste speelsters serveren belangrijk was om te voorkomen dat de aanvalskracht van EVV ingezet kon worden. De eerste set ging nog redelijk eenvoudig naar HVV met 25-17.

Coach Berny Nagelhout liet de winnende opstelling staan in de 2e set. De service druk viel wat weg en er werden een aantal onnodige en slordige fouten gemaakt. De set verliep met wat ups en downs, maar HVV wist wel de winst te pakken met 25-21.

In de derde set kwam Susanne erin voor Germaine en werd nogmaals benadrukt welke personen wel opgezocht moesten worden met de service. En dat ze zelf vooral vol moesten blijven aanvallen en van wat handjes moesten profiteren in de blokkering. EVV maakte het HVV regelmatig lastig met een goede service en behoorlijk power volleybal. Ook deze set wisselde voorsprong, gelijk staan en op achterstand komen elkaar af. Ellen kwam halverwege de set erin voor Suzanne om de passing te versterken. HVV wist ook deze set te winnen met 25-21.

De winst was binnen maar het zou mooi zijn als ook de 4e set gepakt zou worden. Rosalie kwam op de plek van Linda en ook deze set verliep wisselend. De teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd, helaas was HVV deze set iets slordiger en minder nauwkeurig met de service. Deze set ging met 25-22 naar EVV.

De volleybaldames van Berends&Slump en Pruis Schilderwerken zijn zeer tevreden met deze uitslag, die ze van te voren niet direct hadden verwacht. De 3-1 winst levert een mooie gedeelde eerste plek op. Het seizoen is nog pril, maar de eerste resultaten stemmen tot tevredenheid.

Zaterdag spelen de dames tegen Ormi in Epe. De dames spelen ook nog mee in de beker en mogen het donderdag 25 oktober opnemen tegen het 3e divisieteam Trivos uit Wijchen. Trivos staat momenteel op de 1e plek in de derde divisie. Ondanks het verschil van 2 klassen hoopt HVV te kunnen stunten in de Marke. Publiek is zeer welkom om deze stunt mogelijk te maken.