HVV-heren maatje te groot voor OMS

De volleybalmannen van Berends & Slump HVV komen dit seizoen op een heel andere manier uit de startblokken dan een jaar geleden. Na opnieuw 4-0-winst – deze keer tegen OMS uit Putten – hebben de Hattemers al 12 punten in 3 wedstrijden verzameld en draaien ze bovenin mee.

Vorig seizoen waren het er 11 uit 11 wedstrijden! Een wereld van verschil. En waar ligt dat dan aan? Moeilijk om daar precies de vinger op te leggen, maar het zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat HVV vorig seizoen net gepromoveerd was uit de 2e klasse en echt moest wennen aan het hogere tempo in de 1e klasse. En de poule lijkt nu wat minder sterk lijkt dan vorig seizoen.

Wat de achtergronden ook zijn, HVV profiteert er nu optimaal van. En dat terwijl het team nog niet op volle sterkte is. Berny Nagelhout en Rob van der Meulen zijn nog steeds geblesseerd. Het meespelen van Thomas Tonnis maakt echter veel goed; dit heerschap uit het tweede team heeft aanvallend het niveau om in de 1e divisie mee te kunnen ballen.

De Puttenaren van OMS, net overgekomen uit de 2e klasse, moeten nog hun draai vinden in de 1e klasse. De servicedruk is er hoger, de setups gaan sneller, de aanvallen harder en ook de blokkering functioneert vaak een stuk beter op dit niveau.

HVV was duidelijk een maat te groot voor dit OMS. Alleen in de 2e set – nadat set 1 met 25-20 was gewonnen – kregen de Hattemers het wat lastig, echter toch vooral door eigen onnodige foutjes en slordigheden; met 28-26 werd de winst binnengehaald, maar de marge waarmee was veel te krap. In sets 3 en 4 stelde Hattem orde op zaken. Nadat Putten in de 3e set nog slechts 14 puntjes werd gegund, was er daar in de slotakte het nekkie wel af: 25-10 in set 4.

Op vrijdag 26 oktober speelt HVV uit tegen VVH uit Harderwijk, dat momenteel met 10 punten uit 4 wedstrijden op de 5e plek staat. De eerstvolgende thuiswedstrijd in De Marke is op dinsdag 30 oktober tegen middenmoter Libero uit Dronten.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in