Vakantietasjes: alle kinderen doen mee!

In de week van 15 juli worden de vakantietasjes weer bij kinderen thuisbezorgd. De vrijwilligers van Stichting Leergeld Hattem en van Stichting de Fontein hebben opnieuw een leuk tasje samengesteld.
Afhankelijk van de leeftijd zitten in de tasjes ondermeer toegangskaarten voor binnenspeeltuin Ballorig, de Boulderhal in Zwolle-Zuid en Zwembad de Veldkamp in Wezep. Daarnaast zijn er bonnen voor ijsjes, vakantieboeken, en voor de oudsten ook een bon voor persoonlijke verzorgingsartikelen.
De Lions Club Hattem biedt een aantal Hattemse kinderen een vakantie op een Zomerkamp aan. Maar toch zal het merendeel van de kinderen ook deze zomer niet op vakantie gaan. Wellicht hebben nu alle kinderen in de zomervakantie activiteiten waaraan ze met een glimlach kunnen terugdenken!

Aanmelden
Kinderen komen in aanmerking als het gezinsinkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm. Wanneer uw kind niets ontvangt, terwijl het hiervoor wel in aanmerking komt, kunt u een mailtje sturen naar leergeldhattem@gmail.com

Stichting Leergeld
De missie van Stichting Leergeld is: Alle kinderen doen mee, want nu meedoen is straks meetellen! In Nederland leeft een op de twaalf kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn, omdat er niet genoeg geld is.
Stichting Leergeld Hattem helpt mensen met een krappe beurs zodat hun kinderen kunnen sporten, muziekles krijgen of op de fiets naar Zwolle kunnen voor voortgezet onderwijs. Ze ondersteunt in Hattem ongeveer 140 kinderen, in de leeftijdsgroep van baby tot en met 18 jaar.
Eerder schreef RTV Hattem dit artikel.

Aanmelden bij Leergeld kan ook via de website www.leergeldnoordveluwe.nl

Van de redactie
Lees jij al HattemNieuws? Ontvang voortaan nieuws en achtergronden in je mailbox!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in