Hulp gezocht voor gezinnen met krappe beurs

“Stichting Leergeld afdeling Hattem zoekt een intermediair. Stichting Leergeld ondersteunt mensen met een krappe beurs zodat hun kinderen kunnen sporten, muziekles krijgen of op de fiets naar Zwolle kunnen voor voortgezet onderwijs. Een intermediair gaat bij deze gezinnen op bezoek om de benodigde gegevens te verzamelen die nodig zijn om de aanvraag te kunnen beoordelen. Ben je geïnteresseerd of ken je iemand die mogelijk geïnteresseerd is, stuur een mail. Je hoeft niet in Hattem te wonen.”

Dit bericht stond op Facebook. RTV Hattem belde met Joop Leferink, Stichting Leergeld Hattem: “Sinds 2021 doe ik dit werk. Ik ben de enige intermediair nu. We kunnen echt nog wel iemand gebruiken die de gezinnen opzoekt. Bij bekende gezinnen gaan we 1x per jaar langs om te vragen of en hoe de situatie veranderd is. Nieuwe gezinnen melden zich aan bij onze coördinator. Met de ouders kijken we wat het inkomen is. Dat geven we door en dan is ons werk klaar. Voor extra hulp, bijvoorbeeld bij ‘hoe kom ik rond’ kunnen ze naar Op Koers.”
Belangstellenden kunnen mailen naar joopleergeld@gmail.com

Over Stichting Leergeld
In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn omdat er niet genoeg geld is. Onze missie is: Alle kinderen doen mee! Want nu meedoen is straks meetellen!
Wij helpen kinderen uit gezinnen met geldzorgen op de Noord Veluwe. Samen met andere stichtingen in Nederland, zorgen wij ervoor dat alle kinderen in Nederland dezelfde kansen hebben. We helpen met schoolspullen, sport, een laptop, fiets of een verjaardagscadeau. Ouders en verzorgers kunnen zo het beste aan hun kind geven, en elk kind kan meedoen!
www.leergeldnoordveluwe.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in