Raad Hattem verwelkomt nieuwe griffier

In zijn vergadering van maandag 15 april heeft de gemeenteraad unaniem Judith Goudriaan aangewezen als griffier. Zij volgt per 1 mei 2024 G├Âran Winters op die na het vertrek van Ine Margriet Westhoff de Hattemse gemeenteraad als interim-griffier diende.

Doe-het-zelf selectie
‘Voor de functie waren zestien belangstellenden, waarvan het overgrote deel vrouw’, zo rapporteerde Teun Juk (CDA), die met collega-raadsleden Gina Guldenaar (HattemCentraal) en Elze van der Minne (ChristenUnie) de selectiecommissie vormde, aan de raad. ‘Twee kandidaten bleven over uit de selectie, maar Judith Goudriaan eindigde met een verrassende eindsprint als eerste. Een mooi selectieproces, waar geen extern adviesbureau aan te pas is gekomen. En dat mag ook wel eens vermeld worden.’ (Bij deze, red.)

Contact tussen inwoners en raad
In reactie op vragen van RTV Hattem geeft mevrouw Goudriaan aan veel zin te hebben in haar nieuwe betrekking. ‘Ik vind het boeiend om als griffier bij te dragen aan een goede kwaliteit van het democratisch besluitvormingsproces en dat in deze mooie plaats Hattem. Onderdeel van dat werk is het professionaliseren van de raadsleden.’ Als belangrijke uitdaging voor het griffierwerk, geeft Goudriaan aan graag een bijdrage te willen leveren aan een beter contact tussen de gemeenteraad en de inwoners.

Griffier en inspraak
Inwoners van Hattem kunnen de griffier benaderen wanneer zij vragen hebben aan de raad als collectief. Ook wie over een onderwerp wil inspreken tijdens een gemeenteraad- of commissievergadering kan contact met G├Âran Winters en per 1 mei dus Judith Goudriaan opnemen via griffie@hattem.nl┬á

Bloemen van burgemeester Marleen Sanderse voor de net benoemde griffier Judith Goudriaan

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in