Nieuwbouw appartementen Kerkstraat

B&W van Hattem stemt in met een ontwerpbestemmingsplan en -vergunning voor een appartementencomplex achter de winkelpanden aan de Kerkstraat 27-29-31. De Hattemers kennen deze panden van de Blokker-winkel die daar was gevestigd. De gebouwen achter de winkelpanden waren toen in gebruik als magazijn. Als de bouw van de appartementen doorgaat, wordt het magazijn gesloopt en opnieuw opgebouwd. In dit nieuwe pand komen dan negen appartementen.

Het kavel is gelegen in het centrum, maar niet direct grenzend aan het winkelgebied. De panden aan de Kerkstraat 27, 29 en 31 zijn samengevoegd waardoor een groot winkeloppervlak is ontstaan. Het is de afgelopen jaren niet gelukt hiervoor een huurder te vinden. Nu zijn de winkel en het magazijn gescheiden, waardoor het totale winkeloppervlak kleiner is en daardoor aantrekkelijker voor huurders.

Communicatie
De initiatiefnemer heeft diverse gesprekken gehad met omwonenden en hen geïnformeerd aan de hand van schetsontwerpen. In een volgende fase zijn omwonenden uitgenodigd om de definitieve plannen in te zien. De plannen zijn op een aantal punten aangepast naar aanleiding van reacties van omwonenden.

Vervolg
De stukken liggen vanaf 15 april 2021 gedurende 6 weken ter inzage in het stadhuis. Digitaal is het plan vanaf 15 april 2021 beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente Hattem.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in