Rotzooi bij oud-papiercontainers

De oud-papiercontainers ter hoogte van de Burg. Moslaan – Hoopjesweg zijn de afgelopen weken overdadig gevuld met papieren dozen. Het is voor de Hattemer prettig dat de containers er staan, want zo kunnen zij gemakkelijk oud-papier weggooien.

Door de coronamaatregelen zitten veel mensen thuis en als tijdverdrijf wordt er opgeruimd. Dit zorgt voor extra aanbod van oud-papier en dozen. Veel mensen dumpen de dozen ongevouwen in de containers, die daardoor veel te snel vol zijn met als gevolg dat papier wegwaait of naast de containers wordt gedumpt.

Drie vereniging uit Hattem proberen extra inkomsten te genereren door het verzamelen van het oud-papier. Zijn proberen ook de omgeving rond de containers netjes te houden, maar dat is geen doen. Op twitter publiceerde men de noodkreet dat 8 personen bezig zijn geweest om de rotzooi op te ruimen.

 

Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Daarom de oproep aan een ieder die oud-papier in de containers gooit: vouw dozen op én gooi niet meer in een container als deze vol is.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in