Burgemeester haalt Hattemse stemdebutanten op

HATTTEM – Het is zichtbaar even wennen voor Mirre als burgemeester Marleen Sanderse thuis aanbelt om haar op te halen. Zij is één van de 18-jarigen die vandaag voor het eerst het rode potlood mag hanteren. Voor de Hattemse burgemeester voldoende reden om met een Limo een aantal van hen te vergezellen naar de stemhokjes.

Even later stappen ook stemgerechtigde Hannah en Phéline in en met een drankje in de hand schuifelt het gezelschap door de krappe bochten van Assenrade op weg naar het stadhuis. Daar krijgt het drietal de laatste instructies van de burgemeester zelf.

Na het laten zien van stempas en identiteitsbewijs storten de dames zich op de wel héél grote stembiljetten voor deze verkiezingen. En even later is de keus gemaakt. Welke, dat blijft uiteraard geheim, al kunnen sommige ouders het niet laten een kleine hint te geven. Met een opgelucht gezicht verlaten laten de jonge kiezers het stemhokje om de papieren te laten verdwijnen in de stembussen. Eén voor het Waterschap en één voor de Provinciale Staten.

De Limo heeft ondertussen rechtsomkeert gemaakt. Uw verslaggever mag ditmaal ook mee en dat biedt gelegenheid voor gesprek. Op de vraag of het drietal ook zou stemmen als er geen stretched limo voor ze had klaargestaan, antwoorden ze luid en duidelijk ja. “Hartstikke belangrijk, deze verkiezingen”, zo laten ze ook nog weten.”Het zijn eigenlijk drie verkiezingen in één: Waterschappen, Provinciale Staten en de Eerste Kamer.”

Burgemeester Marleen Sanderse, die ook is ingestapt voor de terugreis, is zeer tevreden. Ze hoopt dat het voorbeeld van deze jonge kiezers veel andere jongeren doet volgen. “Helaas staat er niet voor iedereen vervoer klaar, maar je stem uitbrengen is een te groot goed om voorbij te laten gaan”, zo laat ze nog weten.

Even wennen …

Laatste instructies door de burgemeester

Met de limo naar de stembus

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in