Muziekvereniging Iduna kijkt terug op geslaagd concert

Accordeon- en mandolinevereniging Iduna heeft in een goed gevulde theaterzaal van De Marke een succesvol najaarsconcert gespeeld. Het aanwezige publiek genoot zichtbaar van de gespeelde muziek.

Eigen arrangementen
De twee dirigenten van Iduna, Annet Kolle en Ronald Dekker verdienen alle lof, want zij schrijven alle arrangementen voor het  orkest. Bijzondere arrangementen, want het orkest bestaat niet alleen uit accordeonisten en mandolinespelers, maar er spelen ook een slagwerker en een gitarist aan mee. Een unieke combinatie die Iduna een heel eigen geluid geeft.

Het concertprogramma was zeer afwisselend van het meeslepende Don’t cry for me, Argentina, het gevoelige Hallelujah tot een paar pittige marsen. De Hattemse muziekvereniging bracht dit alles met zoveel overgave ten gehore dat het publiek onmogelijk stil kon blijven zitten.

Het avondvullende programma werd gecompleteerd door het Hattemse duo André Geerts (zang) en Herman Weelink (piano). Hun vertolking van luisterliedjes van – onder meer – Toon Hermans, Annie M.G. Schmidt, Jules de Corte en Jaques Brel viel bijzonder in de smaak. Verrassend was de Hattemse versie van Boudewijn de Groots ’Avond’.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in