“Dank Hattem, het zit er helaas alweer bijna op!”

Medio september 2019 werd ik door de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland benaderd met de vraag of ik tijdelijk het burgemeesterschap zou willen
waarnemen in Hattem.

Jan Willem Wiggers ging vertrekken en de zoektocht naar een nieuwe benoembare burgemeester moet zorgvuldig verlopen en kost daarom veel tijd, daarom moest er een waarnemer komen.

Voor ik definitief daar een besluit over mocht nemen, ben ik op een ochtend even naar Hattem gereden om de sfeer op te snuiven. Ik was meteen verkocht. In dat prachtige stadje wilde ik best een klein jaar gaan werken. Daar heb ik geen moment spijt van gehad.

Op 24 september kon ik formeel starten. Op de eerste dag meteen de collegevergadering voorzitten en in de avond de gemeenteraad. Al snel voelde ik me helemaal thuis in deze mooie Hanzestad. De gastvrije ontvangst door raad, college, alle medewerkers, maar zeker ook de inwoners van Hattem hebben dat ook gemakkelijk gemaakt. Daarvoor wil ik u oprecht en hartelijk danken!

Moeilijker werd het even toen het Corona-virus toesloeg. Het is voor een waarnemer niet verplicht om in de gemeente te gaan wonen en omdat het maar voor een korte periode zou zijn ben ik ook in De Betuwe gebleven. Dat is 80 kilometer van Hattem vandaan en dat heb
ik wel als lastig ervaren toen het in die periode zo belangrijk bleek om goed voeling te houden met de stad. Hoe is de sfeer, waar maakt men zich zorgen over, hoe worden de regels nageleefd, waar ontstaan problemen. Daar heb ik in nauwe samenwerking met het college en onze toezichthouders oplossingen voor moeten bedenken en die bleken na enige tijd prima te werken. De oproep om zoveel mogelijk thuis te werken hielp daarbij natuurlijk
niet, maar is door mij ook met enige flexibiliteit ingevuld.

Nu is bekend wie mij op gaat volgen en ik denk dat Hattem in de handen mag knijpen met deze geweldige nieuwe burgemeester. Ik wens Marleen Sanderse veel geluk en succes en feliciteer Hattem met deze uitstekende keuze.

Dank aan u allen voor de mooie periode, de fijne samenwerking, de steun en hartelijkheid, de kritiek en feedback. Ik zal altijd met veel plezier aan Hattem blijven terugdenken.

Beste Hattemers, het ga u goed!

@Toon van Asseldonk
Burgemeester gemeente Hattem

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in