Marleen Sanderse nieuwe burgemeester van Hattem

Marleen Sanderse wordt de nieuwe burgemeester van Hattem. Dit maakte de voorzitter van de Vertrouwenscommissie, Arend Palland, vanavond bekend in de raadsvergadering. Zij wordt voorgedragen voor het burgemeestersambt in Hattem.

De positie van burgemeester in Hattem blijkt populair, want maar liefst 63 personen solliciteerden. De sollicitatieprocedure liep vertraging op, vanwege de maatregelen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. De minister van Binnenlandse Zaken zette daarom alle benoemingsproceduresĀ on hold.

Voorzitter Arend Palland lichtte toe dat de Vertrouwenscommissie een tweetal gespreksronden heeft gehouden met kandidaten. En een assessment maakte ook onderdeel uit van de selectie. Daarna maakte hij met een live video-verbinding met Marleen Sanderse.

Foto: Provincie Noord Holland

Sanderse is 43 jaar en woont met man en zoon in Naarden. Ze is opgegroeid in de Noordoostpolder op een fruitteeltbedrijf. Via de rijksoverheid en de gemeente Almere is zij in de politiek gekomen. Was wethouder in Naarden, later Gooise Meren Ze is momenteel adjunct afdelingsmanager Stedelijk beleid bij de gemeente Almere enĀ Statenlid namens het CDA. Sanderse heeft bestuurskunde gestudeerd en zij is een voormalig paralympisch sportster.

Vervolg benoemingsprocedure
De vertrouwenscommissie gaf maandagavond in een besloten vergadering advies aan de gemeenteraad, die vervolgens de aanbeveling voor de nieuwe burgemeester vaststelde. De aanbeveling wordt nu, met een advies van de commissaris van de Koning, aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Als de minister en de Koning het Koninklijk Besluit hebben ondertekend, is Sanderse officieel benoemd tot burgemeester. De beƫdiging staat gepland voor medio september 2020.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in