Doe mee met ‘Veluwe Remembers’ 75 jaar bevrijding

Van september tot en met mei 2020 wordt er veel aandacht besteed aan de bevrijding van de Veluwe, 75 jaar geleden. Daar horen grote en kleine evenementen bij. Van grote festivals tot exposities, lezingen en speciale concerten,

Heb jij ideeën over een kleinschalig evenement met jouw school of vereniging? Sluit je dan aan bij het brede programma Veluwe Remembers.

Over Veluwe Remembers
Het regioprogramma Veluwe Remembers is een onderdeel van het provinciale programma Gelderland Herdenkt en is gericht op het herdenken, het beseffen van de vrijheid en het vieren daarvan. Binnen Veluwe Remembers worden ook kleinere initiatieven in wijken en buurten gestimuleerd. Daarvoor is een zogenaamde ‘poppyregeling’* in het leven geroepen.

Verbinding met elkaar
Kleine projecten kunnen een financiële bijdrage van maximaal € 750,- aanvragen én meedoen met de communicatie voor het grote publiek via speciale websites en apps. Binnen Veluwe Remembers wordt gezocht naar de verbinding met elkaar. Het is mooi als jouw idee aansluit bij wat er verder gebeurt op de Veluwe. Het is ook mooi als jouw idee een basis legt voor het herinneren en het vieren in de volgende jaren.

Spelregels
De belangrijkste spelregels lees je hier. De volledige regeling staat op de website www.veluweop1.nl. Vragen kun je mailen naar subsidiebeheer@arnhem.nl.
•    Vanaf 20 mei tot 10 juni kunnen aanvragen worden ingediend.
•    Aanmelden kan via de website www.arnhem.nl.
•    De maximale subsidie van € 750,- is onder voorbehoud van cofinanciering van de
initiatiefnemer, de betrokken gemeente of derden. Cofinanciering kan bestaan uit geld,
vrijwilligersuren, het beschikbaar stellen van middelen of goederen.
•    Bij meer aanvragen dan beschikbaar budget wordt er naar ratio verdeeld.

Initiatieven in Hattem
Wil je weten welke initiatieven er al zijn in Hattem en of jij je daarbij aan kunt sluiten? Of wil je jouw idee eerst met de gemeente bespreken? Stuur dan een e-mail naar SaskiaLammerts@hattem.nl.


*De poppy (meervoud poppies in het Engels) is de klaproos die symbool staat voor het herdenken van oorlogsgeweld. Indieners kunnen dan een kleine financiële ondersteuning krijgen bij hun project én hun project gaat mee in de communicatiemiddelen die beschikbaar zijn: websites en apps houden bij welke evenementen waar en wanneer plaatsvinden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in