Geboren in of voor 1951? Maak nu jouw vaccinatieafspraak

Om versneld vaccinatieafspraken te kunnen maken kunnen mensen in de leeftijdsgroep tot en met geboortejaar 1951 online een afspraak te maken.

“Om ervoor te zorgen dat het maken van de honderdduizenden afspraken per week snel en soepel verlopen, is het maken van online afspraken onontbeerlijk”, zo laat de GGD weten. “Daarom wordt deze mogelijkheid nu geboden aan iedereen die in of voor 1951 is geboren. Het is belangrijk dat de mensen uit deze geboortejaren, die zich willen laten vaccineren, zo snel mogelijk online een afspraak inplannen. Dat kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Daarbij moet gebruik gemaakt worden van DigiD.”

Als je geboren bent in de jaren 1949 tot en met 1951, dan ontvang je vanaf deze week ook per post een uitnodiging. Het heeft op dit moment geen zin een afspraak te plannen als je later dan 1951 bent geboren.

Vaccinatiestrategie
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins.
Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.

Online een afspraak maken
Ben je geboren in of vóór 1951 dan kun je een afspraak maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Je hebt jouw DigiD nodig om een afspraak te maken. Je mag niet een DigiD van iemand anders gebruiken en kunt alleen voor jou zelf een online afspraak maken.

Vragen vooraf
Er worden vooraf een aantal vragen gesteld. Daarna kun je de afspraak maken. De vragen die je krijgt, hebben te maken met jouw gezondheid. Je mag bijvoorbeeld geen klachten hebben die op corona lijken zoals verkoudheid, koorts of benauwdheid.

Zo zijn er meer (medische) situaties die belangrijk zijn. Na de vragen kun je zelf kiezen uit een aantal datums en locaties.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in