Werkbezoek Noord Veluwse VVD’ers aan Luchtverkeersleiding Nederland

Een delegatie van de VVD uit Hattem, Elburg, Oldebroek, Heerde en Voorst is op 11 maart op werkbezoek geweest bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) op Schiphol. De laagvliegroutes van en naar Vliegveld Lelystad zijn een punt van zorg voor de Noord Veluwe. De lokale VVD afdelingen Noord Veluwe zijn tegen de geplande laagvliegroutes en hebben dat de afgelopen tijd meerdere malen richting de landelijke VVD-bewindslieden en Tweede Kamerleden duidelijk gemaakt.

Vliegroutes zijn ingewikkeld. Het gaat niet alleen over geluid, milieu, overlast, maar bijvoorbeeld ook over veiligheid. Tijdens het bezoek aan de LVNL zijn de Noord Veluwse VVD’ers door specialisten van LVNL voorgelicht over de werkzaamheden van de verkeersleiding en over de geplande luchtruimherziening. Het luchtruim boven Nederland wordt namelijk zeer intensief gebruikt en de herziening heeft als doel het luchtruim klaar te maken voor toekomstige uitdagingen op het gebied van efficiëntie, duurzaamheid en capaciteit.

Tegen gelande laagvliegroutes
Op dit moment staan er, ook na herziening, vanuit luchthaven Lelystad nog steeds laagvliegroutes gepland waarbij vliegtuigen uit Lelystad langere tijd op vrij lage hoogte moeten blijven voordat ze door mogen stijgen. Dit laagvliegen zal voor geluidsoverlast zorgen en de VVD op de Veluwe is dan ook tegen de geplande laagvliegroutes.

Discussie op inhoud
Okyay Örgüt, VVD Hattem: ”We zijn blij met de heldere voorlichting die we hebben gekregen van de LVNL. De kennis die we hebben opgedaan kunnen we hier op de Veluwe goed gebruiken om de discussie zoveel mogelijk op inhoud te voeren en zo min mogelijk op emoties. Omdat er nog steeds wordt aangestuurd op opening van luchthaven Lelystad was het werkbezoek zeer relevant.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in