Coen Kinket (18) bemant stembureau in Hattem

Er hebben zich dit jaar opvallend veel jongeren gemeld om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de Tweede Kamerverkiezingen. Dat blijkt uit navraag van Omroep Gelderland bij de 51 gemeenten in onze provincie

Exacte cijfers zijn er niet, maar meer dan de helft van de Gelderse gemeentes geeft aan dat in vergelijking met voorgaande jaren veel meer jongeren aan de slag willen in de stemlokalen.

Meer mensen nodig
Om aan alle coronamaatregelen te kunnen voldoen en om ervoor te zorgen dat er niet alleen op woensdag 17, maar ook maandag 15 en dinsdag 16 maart gestemd kan worden, zijn er sowieso veel meer mensen nodig om alle stembureaus te bemannen. Een kleine 13.000 mensen werken er mee in Gelderland, blijkt uit hetzelfde onderzoek van Omroep Gelderland. De animo was overigens nog groter.

De 18-jarige Coen Kinket uit Hattem kan erover meepraten. Hij is bezig met een studie in Leeuwarden, heeft daar ook een kamer, maar woont en studeert de laatste maanden eigenlijk alleen maar in Hattem, bij zijn ouders.

Door alle beperkende coronamaatregelen is het leven van een student lang niet meer zo bruisend als dat het in een normale situatie zou zijn. “Ik heb me toen aangemeld om gewoon weer eens onder de mensen te kunnen zijn en me nuttig te maken”, zegt Kinket daarover.
Kinket doet het vooral om de dagelijkse patronen te doorbreken. “Ik kan het thuis heel goed vinden hoor met mijn broer en mijn ouders, maar dit is wel een mooie kans om echt weer even bezig te kunnen zijn. Het is weer even wat anders dan thuis met de laptop bezig zijn.”

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in