Burgemeester Toon van Asseldonk over het coronavirus

Beste Hattemer, het is u vast ook niet ontgaan. Het Coronavirus laat de Veluwe niet links liggen. In onze buurgemeenten zijn al enkele inwoners ziek geworden. Tot nu toe is er in Hattem nog geen melding van het virus, maar het komt wel dichtbij.

Sinds gisteren zijn nieuwe richtlijnen van kracht om de verspreiding van het Corona virus zo veel mogelijk tegen te gaan. Ook deze richtlijnen heeft u vast al voorbij zien komen.
De nieuwe richtlijnen hebben direct effect op ons dagelijkse leven. Evenementen, bijeenkomsten en kerkdiensten worden afgelast en veel mensen maken zich zorgen. Dat begrijp ik heel goed.

Ook binnen het stadhuis nemen wij maatregelen om de gezondheid van onze medewerkers en u als bezoeker te beschermen. Wij vragen u om zo weinig mogelijk naar het stadhuis te komen. Wij zijn digitaal of telefonisch bereikbaar. En hebt u een afspraak bij ons staan maar voelt u zich niet helemaal goed, verzet dan de afspraak naar een later moment. Het is nu namelijk verplicht om thuis te blijven als u zich niet lekker voelt. Maakt u zich zorgen over uw gezondheid, neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.

Wij proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden over de ontwikkelingen in en rond Hattem. Laten we met elkaar de RIVM richtlijnen in acht nemen. Weet u ze niet exact of twijfelt u? Kijkt u dan op rivm.nl

Daarnaast vraag ik u ook om aandacht te hebben voor de ouderen en zieke inwoners. Deze groepen zijn extra kwetsbaar. Bent u zelf zonder klachten, probeer er dan vooral ook voor de ander te zijn. Een boodschap, een telefoontje of een maaltijd? Een klein gebaar kan zoveel doen. Zo zag ik dat een horecaondernemer een gratis zorg maaltijd aanbiedt voor oudere mensen die alleen zijn en niet in staat zijn om naar de winkel te gaan of te koken. Het is mooi om te zien dat onze stad een warm hart heeft.

Pas goed op elkaar!

Toon van AsseldonkLaat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in