Moeizame winst voor volleybaldames HVV

De tweede helft van het volleybalseizoen is gestart. Een moment om te kijken waar je staat en alvast plannen te maken voor volgend seizoen. De volleybaldames van HVV hebben het vizier gericht op het hoogst haalbare -en als de kans er ligt- ook dit jaar te gaan voor een kampioenschap. Daarnaast willen alle 12 speelsters nog een jaar doorgaan in dit team. Dat is in elk geval een mooie start van 2019.

Eigen tempo en kracht
Zaterdag stond Zeewolde als tegenstander op het programma. Zeewolde staat in de onderste regionen, maar meestal zijn dit de lastigste wedstrijden. Bij aanvang van de wedstrijd gaf de coach nog aan dat vooral het eígen tempo aangehouden moest worden en vanuit eigen kracht gespeeld moest worden.

Redelijk rustig
In de eerste 2 sets was het voor HVV met name een servicefestijn. Waarbij er maar weinig vanuit Zeewolde terug kwam. De aanvalsters hadden het daardoor redelijk rustig en kregen weinig ballen. Deze sets gingen redelijk makkelijk naar HVV. De 3e set met 4 andere speelsters in het veld moest even op gang komen, maar ook toen waren de HVV dames overtuigend en speelden nog onder hun eigen niveau. Maar dit was voldoende tegen deze tegenstander.

Rommelig
Bij het begin van de 4e set bleek Denise te veel last van haar scheenbeen te hebben en Daphne had nog te veel last van haar schouder om op midden te kunnen spelen. Daarom mocht Rosalie de honneurs op midden waarnemen. HVV startte erg rommelig en had moeite om de (sprong) service van Zeewolde onder controle te krijgen. Zeewolde liep dan ook uit op HVV. Met vereende krachten en een aantal goede services series en flinke rally’s wist HVV weer bij te komen. In een rommelige strijd, waarbij HVV de eerste kansen had op setwinst, werd door onrustig spel de set verspeeld aan Zeewolde. Een onnodig verlies van deze set, die niet was ingecalculeerd.

Top 3
De 3-1 winst was wel voor HVV. De komende 14 dagen zal gespeeld worden tegen de medeconcurrenten voor de titel, Volta uit Lelystad en EVV uit Elburg. De wedstrijd uit tegen Volta staat de dames nog in het geheugen gegrift. De dames hopen zaterdag om 14.00 uur een zelfde topwedstrijd te spelen in de Marke. Publiek is vanzelfsprekend welkom om hen te steunen in deze bepalende wedstrijd voor de top 3.