Minder coronabesmettingen in Gelderland, recordaantal in Hattem

Het RIVM meldt zaterdag 1.710 nieuwe coronagevallen in onze provincie. Dat zijn er minder dan de afgelopen twee dagen, toen er dagelijks voor het eerst meer dan 2.000 besmettingen werden geregistreerd.

In Hattem is er wel een stijging te melden. Was er gisteren al een recordaantal van 16 nieuwe besmettingen, vandaag is dit opgelopen naar 17. Om gemeenten met elkaar te kunnen vergelijken, kijkt het RIVM hoeveel positieve testen er zijn per 100.000 mensen. Als in Hattem 100.000 mensen zouden wonen, zou het aantal positieve testen 139 zijn.

Bij het RIVM zijn drie nieuwe ziekenhuisopnames in Gelderland bekend. Nog eens vijf mensen overleden aan het coronavirus. Gisteren werd een Hattemer opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk kwamen tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 13.902 coronabesmettingen aan het licht. Op donderdag en op vrijdag waren er nog meer dan 16.000 positieve tests.
Door een storing zijn de cijfers een onderrapportage van het werkelijke aantal meldingen. In de komende dagen wordt deze achterstand bijgewerkt, waardoor de cijfers mogelijk een vertekend beeld geven.

Coronadashboard |Hattem


Bericht ism mediapartner Omroep Gelderland

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in