IVN- wandelexcursie op de Lemelerberg

IVN- afdeling Zwolle en omgeving organiseert op zondag 21 oktober een excursie op de Lemelerberg. De Lemelerberg zit vol hoogteverschillen door heuveltjes, begroeiing, wallen en kuilen. De jeneverbes hoort hier van nature thuis en geeft het heidelandschap zijn aparte karakter.

Verder kom je aangeplante grove dennen en vliegdennen tegen en loop je langs fraaie eiken strubben en door zandverstuivingen. De variatie in begroeiing en de grote rust die er heerst zorgen voor een rijke vogelstand.

Tijdens de excursie leer je meer over de dynamiek en ontstaan van het landschap. Hoe kunnen we het behouden? ‘Wat er leeft op de Lemelerberg’, en ‘welke natuurverschijnselen, die kenmerkend zijn voor de tijd van het jaar’ komen we tegen?

De excursie van circa 5 km begint om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. De start is bij het parkeerterrein aan de Ledeboerweg in Lemele. Dit parkeerterrein is te bereiken door tegenover café Bergzicht in Lemele, ongeveer 450 meter de Ledeboerweg in te rijden. Aan de rechterkant ligt dan het parkeerterrein, bij het startpunt van de gemarkeerde wandelroutes.

Nadere inlichtingen bij Wim van Bruggen, tel. (038) 453 1939.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in