Beleef de Veluwe tijdens het Beleefweekend

Op de Veluwe is van alles te beleven. Ontdek het tijdens het Beleefweekend Veluwe op 24 en 25 september. Geniet van het bos en de heide, de prachtige vergezichten en landschappen. Ga op zoek naar burlende herten, maak een wildplukwandeling en maak kennis met de kleinste diertjes in het gebied. Tijdens dit beleefweekend staan er meer dan 15 natuurexcursies op het programma. Voor ieder wat wil(d)s!

Tijdens deze editie van het Beleefweekend Veluwe worden er weer volop natuuractiviteiten georganiseerd die jong en oud een onvergetelijk weekend zullen bezorgen. Natuurgidsen en experts in de omgeving Hattem, Heerde en Epe komen in het weekend van 24 en 25 september in actie, voor een uniek inkijkje in dit bijzondere gebied.

Wat staat er op het programma?
Zo kunnen kinderen en hun (groot)ouders op pad met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen op zoek naar burlende herten. Of ga ‘Speuren naar Sporen’ en ontdek van alles over het wild dat hier leeft.
Ook aan de fijnproevers is gedacht, zo organiseert de Wilde School een wildplukwandeling waarbij je zo’n 20 verschillende soorten eetbare kruiden, bessen en bloemen leert (her)kennen. Meer zin om actief op pad te gaan? Doe dan mee aan de fietsexcursie door de Hoenwaard. Of kies voor een van de wandelexcursies en leer meer over het bijzondere landschap, cultuurhistorie en waterhuishouding van sprengen, beken en watermolens.

Meer weten? Het volledige activiteitenaanbod van Beleefweekend Veluwe is te vinden via www.ivn.nl/beleefweekend-veluwe of haal de programmafolder bij het lokale toeristisch informatiepunt of VVV. Voor de meeste activiteiten moeten deelnemers zich vooraf aanmelden.

Over Beleefweekend Veluwe
Om de bijzondere natuur en cultuur in de omgeving Hattem, Heerde en Epe extra in het zonnetje te zetten wordt sinds 2019 jaarlijks Beleefweekend Veluwe georganiseerd. Dit weekend is een initiatief van IVN Gelderland en georganiseerd in samenwerking met Visit Hattem, Visit Heerde, Stichting Promotie Gemeente Epe/VVV Epe. Dit beleefweekend wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van Veluwe op 1.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in