Schellerveertje in bedrijf

Het elektrische voetveertje bij de Schellerwaarden bij de IJssel is in gebruik genomen. Het voetveertje, net naast de Hanzeboog, maakt onderdeel uit van het Voermanstruinpad.

Het Voermanstruinpad is vorig jaar geopend en nu het voetveer in bedrijf is, kan een mooie rondwandeling worden gemaakt door de uiterwaarden. Het pad start bij het pontje ’t Kleine Veer aan de Zwolse kant van de IJssel. Sta je op de weg voor het pontje en kijk je naar rechts richting de boerderij loop dan naar het bord dat je dan ziet. Volg vervolgens de houten Voermanpad-palen en het pad leidt je langs de achterkant van de boerderij. Dan gaat er een wereld voor je open. Een prachtige zee aan paardebloemen, geelgorsen, idyllische strandjes en mooie vergezichten.

Voetveer Het Schellerveertje
Met aan het eind de leuke verrassing van het nieuwe elektrische voetveertje die je naar de andere kant van de nevengeul zet. Met een druk op de knop (wel hele tijd vasthouden) komt het veertje vanaf de andere kant op gang om naar je toe te varen. Eenmaal op het pontje zet je hem met je voet op de drukknop weer in beweging.

Foto: RTV Focus Zwolle

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in