Willem Drees-penning voor Egbert van Spiegel

Egbert van Spiegel uit Hattem is al 65 jaar onafgebroken lid van de Partij van de Arbeid. In goede en slechte tijden. De PvdA eert zoveel jaren trouw lidmaatschap met de Willem Drees-penning.

Verjaardag
De 92-jarige van Spiegel ontving vorige week op zijn verjaardag deze uiting van waardering uit handen van Jaap van Tiel, vice -voorzitter van de PvdA afd. Hattem. En natuurlijk was er een mooie bos bloemen met rode rozen. De uitreiking vond plaats tijdens een informeel samenzijn in met zijn echtgenote, zwager, bestuur, fractie, schaduwfractie en wethouder Carla Broekhuis van de afd. Hattem van de PvdA.

Van Drees tot Asscher
Egbert van Spiegel heeft het allemaal meegemaakt: de opbouwperiode, waarin Willem Drees vele jaren premier was. De invoering van de AOW, de Bijstandswet, de WAO en andere verworvenheden van de verzorgingsstaat. De periode Joop den Uyl, die een kabinet leidde van 1973 tot 1977 en daarna nog minister en Kamerlid was; de paarse kabinetten onder leiding van onze Wim Kok. De turbulente tijden aan het begin van deze eeuw, met de opkomst van het populisme. De recente leiders van de PvdA: Wouter Bos, Job Cohen, Diederik Samsom en nu Lodewijk Asscher. Als Egbert het nog eens over mocht doen, dan zou hij zeker weer voor 65 jaar lidmaatschap gaan en altijd blijven.

Meer trouwe leden
Naast van Spiegel werden ook aan drie andere trouwe leden lidmaatschap spelden uitgereikt.  De gouden speld was voor Henk de Haan die al 50 jaar lid is, en de bronzen spelden waren voor Tonny Bijsterbosch en Hans Wijnen die al 25 jaar lid zijn. Ook van deze jubilarissen was de familie aanwezig.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in