47 miljoen euro voor innovatieve bedrijven in Oost-Nederland

De provincies Gelderland, Overijssel en het kabinet stellen € 47 miljoen beschikbaar voor innovatieve mkb-ondernemingen in Oost-Nederland. Met het geld kan ontwikkelingsmaatschappij Oost NL extra investeren.

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat: ‘Extra investeringen bieden perspectief voor bedrijven om uiteindelijk weer sterk als mogelijk uit deze zware crisis te komen. Goede samenwerking tussen de regio’s en het Rijk binnen de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen werpt haar vruchten af. Oost NL kent innovatieve ondernemers in de eigen regio het beste en kan ondersteuning bieden, waarna de markt het stokje over kan nemen. Het kabinet legt nu samen met de provincies Gelderland en Overijssel en ondernemers zelf alvast een eerste basis voor een duurzaam economisch herstel van Nederland in de toekomst.’

Innovatieve bedrijven
Ondernemers die vooroplopen in bijvoorbeeld de energietransitie, innovaties in de zorg of de voedingsindustrie kunnen in crisistijd soms moeilijk financiering vinden. ‘Het gaat vaak om ondernemingen die werken aan belangrijke opgaven als gezondheid, energie en voeding. Deze missie-gedreven innovatieve bedrijven moeten we in dit soort tijden ondersteunen zodat hun banen en oplossingen nu en voor de toekomst niet verloren gaan,’ aldus gedeputeerde financiën Jan Markink.

Wendy de Jong, algemeen directeur van Oost NL: ’Oost NL stimuleert met kapitaal, denkkracht, kennis en netwerk innovatieve ondernemers uit Oost-Nederland. Hun innovaties zijn nodig voor de ommekeer die we moeten en kunnen maken in voeding, gezondheid, energie en een duurzame samenleving.’ Oost NL heeft de taak om vanuit haar participatiefonds te investeren in startende en innovatie bedrijven in Gelderland en Overijssel. Op dit moment komen sommige innovatieve ondernemingen in de knel doordat ze hun producten niet kunnen laten zien, of doordat medisch onderzoek wordt uitgesteld. Door de crisis zijn investeerders ook voorzichtiger. Juist in crisistijd geeft deze kapitaalversterking ondernemers extra ruimte om door te werken aan hun oplossingen voor de grote maatschappelijke vraagstukken. Oost-Nederland blijft investeren in startups, scale-ups en innovatief mkb om te vernieuwen, te ontwikkelen en duurzaam te groeien.’

De provincie Gelderland werkt eraan om de Gelderse economie en samenleving uit de coronacrisis te helpen. Aanvullend aan crisismaatregelen van het Rijk heeft de provincie daar € 60 miljoen voor uitgetrokken.

Doel van de Gelderse aanpak is om ondernemers, instellingen en inwoners helpen met herstellen, aanpassen en vernieuwen.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in