Raadsleden helpen met stuitingsbrief

De Raadsleden van Hattem en vrijwilligers van Hoog over Hattem zijn vandaag tot 18.00 uur en morgen van 11.00 tot 17.00 uur aanwezig in boekhandel Bruna. Zij helpen daar inwoners van de gemeente met het schrijven en versturen van de stuitingsbrief in verband met mogelijke schade als gevolg van vliegveld Lelystad.

Het initiatief tot deze actie is genomen door D66 en alle fracties hebben hier in de raadsvergadering van 10 februari jl. mee ingestemd. Erik Kort, fractievoorzitter van D66, is ook aanwezig in de boekhandel. ‘Er is veel belangstelling en we hebben als ruim 100 mensen geholpen’, vertelt Kort.

Op 1 april 2015 is het Luchthavenbesluit Lelystad in werking getreden. Op grond van de Wet luchtvaart (Wlv) kan een belanghebbende verzoeken om een vergoeding van de schade (Bijvoorbeeld: Schade door waardevermindering van je huis, inkomstenderving van een camping, ongeschikt worden van een locatie enz). In dit geval als gevolg van het Luchthavenbesluit Lelystad.

Het recht op vergoeding van schade verjaart na vijf jaar. In het geval van Lelystad Airport is dit op 1 april 2020. Als je de veroorzaker niet binnen 5 jaar aansprakelijk hebt gesteld, loop je het risico op verjaring en kan je een mogelijke aanspraak op schade kwijtraken.

De stuitingbrief is dus niet het daadwerkelijk claimen van schade. Maar het gaat om het veiligstellen van het recht om later eventuele schade te kunnen verhalen. Vanwege de 5 jaar termijn dient de brief vóór 1 april bij het ministerie ingediend te worden.

Een voorbeeld van de brief kun je hier downloaden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in