Uitslagen direct zichtbaar in ‘MijnIsala’

Sinds deze week kunnen patiënten van Streekziekenhuis Isala de gegevens van hun medisch dossier meteen inkijken op ‘MijnIsala’. Tot nu toe was er een vertraging van drie tot zeven werkdagen.

Deze vertraging vervalt nu voor diagnoses, besmettingsrisico, brieven, complicaties en uitslagen van radiologie, nucleaire geneeskunde, pathologie, medische microbiologie en klinisch chemisch laboratorium. Alle patiënten van Isala kunnen de uitslag direct bekijken maar ook patiënten van externe zorgverleners, bijvoorbeeld (verpleeg)huisartsen of verloskundigen, voor wie Isala de diagnostiek doet.

Voorbereiden
Isala is niet het eerste ziekenhuis dat onderdelen van het dossier direct laat zien. Veel ziekenhuizen hebben er positieve ervaringen mee. Patiënten kunnen zich op deze manier beter voorbereiden op een consult. Isala verwacht dat zij zich meer betrokken voelen bij hun gezondheid en de geleverde zorg.

Je bent overigens niet verplicht om in MijnIsala te kijken naar een uitslag. Je kunt er ook voor kiezen om te wachten op het gesprek met jouw zorgverlener.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in