Wordt Hattem helemaal zwerfvuilvrij?

De leden van de Zwerfvuilbrigade komen donderdagavond 30 januari samen in het Stadhuis van Hattem en roepen Hattemers op die zich ook sterk willen maken voor een zwerfvuilvrij Hattem om kennis te maken.

De Zwerfvuilbrigade bestaat sinds het voorjaar van 2017. Zo’n  25 personen ruimen regelmatig zwerfvuil of hebben een afvalbak geadopteerd die ze regelmatig legen. Op deze manier zijn en blijven veel straten en bermen in Hattem mooi schoon.

Duim
De leden van de zwerfvuilbrigade zijn bezig om in kaart te brengen op welke locaties regelmatig zwerfvuil wordt geruimd. “Het zou erg fijn zijn als nog meer Hattemers zich in willen zetten om in hun eigen woonomgeving regelmatig wat zwerfvuil te ruimen. Hoe vaker je het opruimt, hoe minder er komt te liggen”,  aldus een van de enthousiaste zwerfvuilruimers. “Bovendien gaat er een positieve werking van uit. Ik krijg regelmatig complimentjes en vaak steken mensen de duim op als ze mij bezig zien.”

Zwerfvuilkaart
Op donderdagavond 30 januari is er van 19.30 tot circa 21.30 uur een bijeenkomst in het Stadhuis. Hier is iedereen die in het onderwerp geïnteresseerd is, of die graag de handen uit de mouwen wil steken, van harte welkom. Het doel van de avond is om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, nieuwkomers te informeren, van een kop koffie met iets lekkers te genieten, en de ‘zwerfvuilkaart’ van Hattem compleet te krijgen.

‘Mooi Schoon’
De avond wordt georganiseerd vanuit het zwerfvuilprogramma ‘Mooi Schoon’ dat de gemeente Hattem samen met 17 andere ROVA-gemeenten uitvoert. Vanuit ‘Mooi Schoon’ worden gratis afvalgrijpers, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes gefaciliteerd. Voor vragen kun je mailen naar info@mooi-schoon.nl.

Tot donderdag 30 januari van 19.30 tot circa 21.30 uur in het Stadhuis van Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in