Bieb Hattem zoekt Taalvrijwilligers

Taalpunt Hattem van de Bibliotheek Noord-Veluwe zoekt vrijwilligers die volwassenen willen helpen op het gebied van de Nederlandse taal. Dat kunnen mensen zijn die Nederlands als moedertaal hebben, maar ook mensen met een migratieachtergrond.

Taalvrijwilligers hebben een belangrijke rol bij het Taalpunt. Na de training worden ze ingezet als taalcoach. Dan begeleiden ze een vaste deelnemer uit Nederland of een ander land gedurende 1 tot 1,5 uur per week. Als taalcoach heb je een positief effect op het leren van de taal, de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van de deelnemer.

Vrijheid
De werkplek wordt bij voorkeur de Bibliotheek in Hattem, maar bijvoorbeeld samen met de deelnemer wandelen kan ook. De taalvrijwilliger krijgt veel vrijheid in hoe de begeleiding wordt ingericht.

Training
Na een training van 4 dagdelen wordt de nieuwe taalvrijwilliger gekoppeld aan een deelnemer of helpt hij/zij in een groep. De training wordt gegeven bij de Bibliotheek in de Marke. De Taalpuntdocent geeft de training en zorgt voor de koppeling tussen deelnemers en vrijwilligers.

Aanmelden of meer informatie?
Mail of bel met Taalpuntdocent Saskia Kuiling: taalpunthattem@bibliotheeknoordveluwe.nl of bel 06-22006604 (bij voorkeur op dinsdag tussen 13.00 en 16.00 uur)

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in