CDA Hattem roept op te protesteren tegen Lelystad Airport

Het CDA Hattem roept Hattemers op om op zaterdag 14 mei te demonstreren tegen Lelystad Airport. Op die dag vindt een demonstratie plaats onder de noemer Krimp de luchtvaart. Tijdens de demonstratie zullen verschillende Tweede Kamerleden en de voorzitter van de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL) de aanwezigen toespreken. Oud-politicus Jan Terlouw heeft een videoboodschap ingesproken die tijdens de demonstratie wordt getoond.

Namens het CDA Hattem zullen verschillende leden aanwezig zijn.
CDA-lid Alco Dekker licht toe wat de demonstratie zal inhouden: “De demonstratie is georganiseerd door SATL en gericht op de krimp van de luchtvaart in Nederland, maar ook specifiek op het gesloten houden van Lelystad Airport. Het CDA Hattem zet zich al lange tijd in tegen laagvliegen boven Hattem. Een maximum uitbreiding van het aantal vliegroutes naar 45.000 per jaar zou betekenen dat er elke vijf minuten een vliegtuig laag over Hattem vliegt.”

CDA-raadslid Robert Klaassen vult aan: “We blijven ons verzetten tegen openstelling van vliegveld Lelystad met laagvliegroutes en werken hierbij samen met Hoog over Hattem en andere actiegroepen. We vinden het belangrijk dat ook Hattemers bij de demonstratie aanwezig zijn en roepen hen op om er ook te zijn en zich te laten horen!”

De manifestatie vindt plaats van 11.00 uur tot 14.00 uur aan de Arendweg in Lelystad.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in