Pitchende ondernemers vinden elkaar

Dinsdagavond 9 april organiseerde Starterscollectief Veluwe de derde netwerkbijeenkomst van dit jaar. Deze keer op een wel heel passende locatie bij het centrale thema van de avond: pitchen. Dat deden de aanwezige starters, onder wie enkele nieuwe gezichten, namelijk volop in Brasserie de Konijnenberg op het terrein van Dutch Golf in Hattem.

Het team van het Starterscollectief Veluwe heette ook wethouder Margriet Brouwer en junior-beleidsadviseur Paulien Italiaander van de gemeente Hattem welkom. Brouwer bedankte het bestuur van het Starterscollectief voor de samenwerking met de gemeente Hattem en wenste de aanwezige ondernemers een ‘vliegende start’ van hun bedrijven.

Hulp bij start nieuw bedrijf
Ton Heddema, voorzitter van de Ir. R.R. van der Zeestichting, vertelde over de doelstellingen van zijn stichting. Inmiddels is hij alweer een aantal jaren Vriend van Starterscollectief Veluwe.
Specifiek voor startende ondernemers in de gemeenten binnen het werkgebied van de stichting – Elburg, Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek – heeft de Van der Zeestichting onlangs een fonds geopend ter ondersteuning bij de initiële kosten van het opzetten van een bedrijf. Een prachtig nieuw initiatief voor het Starterscollectief.

Pitchen als een bal op een golfbaan
Daarna werd het tijd voor de aanwezigen om actief aan de slag te gaan. Net zoals bij het pitchen van de bal op de golfbaan, is het doel van een goede pitch van een ondernemer het succes van je bedrijf een hoge vlucht te geven. Businesscoaches Edith Stegeman en Wendy de Haan fristen vooraf nog even de kennis op over hoe je een goede pitch maakt. Vervolgens bogen de aanwezige starters zich in kleine groepjes over elkaars pitches.

Onderlinge samenwerking kan veel inspiratie opleveren. Dat bleek wel uit de levendige discussies die in de werkgroepjes ontstonden. Collega-ondernemers werden op weg geholpen en men scherpten teksten aan. Dat alles onder de bezielende leiding van de businesscoaches die al heel wat ondernemers hebben geholpen met het opstellen van hun pitch.

Bestuurs- en teamleden van het Starterscollectief Veluwe kijken heel tevreden terug op een fijne en enthousiaste netwerkbijeenkomst, gastvrij verzorgd door Dutch Golf Hattem
en door de medewerkers van Brasserie de Konijnenberg.

De volgende netwerkbijeenkomst van het Starterscollectief zal plaatsvinden op donderdag 23 mei in het Huis van Ermelo. Een gastspreker zal dan een boeiende presentatie verzorgen.

Foto: Erwin Winkelman Fotografie

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in