Werkzaamheden Roseboomspoor gaan van start

Vanaf week 9 (1 maart) starten de werkzaamheden aan het Roseboomspoor en afhankelijk van de weerstomstandigheden zijn de werkzaamheden in week 13 gereed. De geplande aanpassing van het fietspad Roseboomspoor vindt plaats tussen de Apeldoornseweg en Oude Kerkweg.

Wat gaat er gebeuren?
Om het fietsverkeer te faciliteren en de verkeerstromen (fietsers en voetgangers) te scheiden, is besloten om het fietspad vanaf de Stadslaan tot de Enkweg te verbreden. Daarnaast komt een voetpad. Met het verbreden en verbeteren van het wegdek vergroot de gemeente de veiligheid en de doorstroming voor fietsers.

Het fietspad krijgt vanaf de Apeldoornseweg tot aan de Stadslaan een nieuwe beton verharding, een zogenaamd Ritspad. Het deel Stadslaan tot aan de Oude Kerkweg krijgt een nieuwe verbrede asfaltverharding van 3 meter breed. Hiernaast komt een aanliggend voetpad van 1,5 meter van betontegels. De huidige verlichting wordt, waar nodig, verplaatst.

Waarom is verbreding nodig?
Het fietspad Roseboomspoor is onderdeel van het hoofdfietsnetwerk van de gemeente Hattem. Dit betekent dat het fietspad ervoor zorgt dat de belangrijkste verbindingen en functies bereikbaar zijn. Veel mensen maken gebruik van het Roseboomspoor voor woon-werkverkeer, recreatie of bijvoorbeeld het wegbrengen van kinderen naar school. Uit ervaring blijkt dat het traject druk is en ook erg smal als fietsers en voetgangers elkaar passeren.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in