Dit zijn de lijsttrekkers van de Hattemse partijen

Woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In de gemeente Hattem zijn zes partijen die hieraan deelnemen en waarop de stemgerechtigde Hattemers kunnen stemmen.

De lijsttrekker van de ChristenUnie is Arend Palend. Hij vervulde deze rol ook tijdens de vorige verkiezingen en is fractieleider van de CU in gemeenteraad.

Voor het CDA is Martijn Hospers wederom lijsttrekker. Hij is op dit moment hij wethouder voor het CDA in het college van Hattem.

De PvdA en GroenLinks zijn voor deze verkiezingen een samenwerking aangegaan. Jaap van Tiel voert deze combinatielijst aan als lijsttrekker. Van Tiel zit nu namens de PvdA in de gemeenteraad.

D66 heeft Erwin Kwakkel als lijsttrekker gekozen. Hij zit nu namens D66 in de gemeenteraad.

De VVD verloor deze coalitieperiode de twee zetels in de gemeenteraad door het vertrek van de raadsleden. Een gevolg hiervan was dat Erik Kleinpenning, die namens de VVD commissielid was, moest stoppen. Nu komt hij terug als lijsttrekker van de VVD.

HattemCentraal doet voor het eerst mee aan de verkiezingen. Deze lokale partij is afgelopen mei ontstaan vanuit de VVD. Gina Guldenaar, fractievoorzitter van de partij, is de lijsttrekker van HattemCentraal.

RTV Hattem en De Hattemer besteden gezamenlijk aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in