Hattem wint doelpuntenfestijn in ’t Harde

Zaterdagmiddag 9 december in ’t Harde stond in het teken van de regen. Waren het voor de rust nog de doelpunten, na de rust kwam het in de vorm van water. Hattem begon sterk aan de wedstrijd en had binnen 5 minuten een 0-2 voorsprong. Na een half uur stond er een 1-4 stand op het scorebord maar stonden de geel-blauwen voor de rust bij twee hoekschoppen niet op te letten waardoor de thuisploeg nog tot één doelpunt naderde. Na de rust werden het weer, het veld en het spel er niet beter op en bleven doelpunten verder uit. Hattem pakt in ’t Harde drie belangrijke punten.

Hattem kent een prima eerste half uur
De mannen van trainer ten Hove begonnen sterk aan de wedstrijd. Het overrompelde ’t Harde in de beginminuten van de wedstrijd. Kan Wesley van Winsum in de eerste minuut net niet gevaarlijk worden; twee minuten later opent Sam Broekhuis evenwel de score. Bram de Boer zet hem met een mooie pass vrij in het strafschopgebied en laat hij ’t Harde-doelman van de Streek kansloos. Kort hierna is het al 0-2. Felix Noordberger wordt in de vrije ruimte aangespeeld en met een fraaie hakbal zet hij Wesley van Winsum vrij voor het vijandelijke doel. Hij weet met deze kans wel raad en met een geplaatst schot weet hij het net te vinden. Hattem houdt de druk er op maar moet toch toestaan dat ’t Harde de aansluitingstreffer maakt. Na balverlies op het middenveld probeert Felix Besseler te corrigeren maar wordt afgefloten voor een overtreding. Namens ’t Harde weet Christiaan Palm de bal met een mooie krul buiten bereik van doelman van Dijk in het net te prikken.

Hattem raakt niet van de wijs, zoekt opnieuw de aanval en weet binnen twee minuten de marge weer op twee doelpunten te zetten. Door slecht uitverdedigen van de thuisploeg komt Sam Broekhuis in balbezit en hij weet Felix Noordberger te vinden die is weggeslopen bij zijn tegenstander. Oog in oog met de doelman maakt Felix geen fout en vindt de vrije hoek. De fase hierna is het spel van beide teams wat matig maar is Hattem toch het gevaarlijkst. Jerensley Hooi stoomt op over het middenveld en zoekt de combinatie met Felix Noordberger. Helaas resulteert dit niet in een kans. Op het halve uur ontstaat er in het strafschopgebied van ’t Harde vanuit een hoekschop een situatie waarin de scheidsrechter handsbal constateert en een strafschop toekent. Felix Noordberger maakt geen fout en zet zijn team op 1-4. Helaas is Hattem het laatste kwartier niet echt scherp bij een tweetal hoekschoppen. Het is tot twee keer toe Stan Timmers die in de drukte binnen de vijf meter alerter is dan de Hattem-defensie en de bal binnen kan werken. Hierdoor nadert de thuisploeg Hattem tot op 1 doelpunt. De rust wordt bereikt met een 3-4 voorsprong voor Hattem.

Na de rust minder goed weer, veld en spel
Jesse Betaze vervangt bij hervatting van de wedstrijd de geblesseerd geraakte Jerensley Hooi. ’t Harde gaat uiteraard op zoek naar de gelijkmaker maar de Hattem-verdediging geeft niets weg. Andersom is Hattem evenwel dichtbij een doelpunt na een scrimmage voor de doelman van ’t Harde. Met kunst- en vliegwerk weet men de bal voor de doellijn te houden. Felix Besseler heeft in de tweede helft de kans om de wedstrijd min of meer in het slot te gooien. Na een goede vrije trap van Felix Noordberger heeft de doelman de bal niet onder controle en kan Felix de bal binnen werken. Helaas voor hem en zijn team is hij wat te onrustig en schiet hij de bal over het doel. Hattem wisselt en brengt verse aanvallers in het veld. ’t Harde speelt hierna met meer opportunisme waarbij het Hattem op de eigen helft weet te houden. De gevaarlijkste momenten ontstaan uit het (te grote) aantal hoekschoppen wat ’t Harde mag nemen. Dit echter zonder dat dit gevaarlijke situaties voor het Hattem-doel oplevert. In de slotfase van de wedstrijd krijgt Hattem wat meer ruimte, probeert het via Kevin Veger en Giovan Drayer nog de aanval te zoeken maar verandert er niets meer aan de stand van de wedstrijd.

Hattem pakt de volle winst
Dankzij een goede start weet Hattem de basis te leggen voor de volle winst. Dat het vervolgens wat te veel doelpunten tegen krijgt zijn aandachtspunten voor de toekomst. Volgende week speelt Hattem de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar en ontvangt Hattem het team van VIOS uit Vaassen wat een plaatsje lager op de ranglijst staat. Aanvang van de wedstrijd is wat vroeger dan anders namelijk 14.00 uur.