“Hier ben ik welkom”

Op woensdag 11 oktober was het Coming Out Day. Coming out, ook wel ‘uit de kast komen’ genoemd, is het moment waarop iemand voor zijn/haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. De gemeente wilde een betekenisvolle invulling geven aan deze dag door het gesprek aan te gaan met ervaringsdeskundigen en andere burgers, wethouders en medewerkers van de gemeente Hattem, en het hijsen van de kleurrijke regenboogvlag. Dat dit laatste een belangrijk signaal is, werd duidelijk uit de reactie van een van de aanwezigen: “Toen ik jaren geleden de vlag zag, dacht ik: ‘Hier wil ik wonen. Hier ben ik welkom.”

Iedereen zichzelf
De gemeente Hattem wil graag dat Hattem een plek is waar iedereen zichzelf kan zijn.
Een kleurrijke stad waar talenten en culturen elkaar ontmoeten en versterken. Waar diversiteit en inclusie, in de breedste zin van het woord, (uit)gedragen en gedeeld wordt. Om deze waarden te verankeren in de samenleving, werkt de gemeente aan beleid waar inclusie en diversiteit een vaste plek krijgen, aldus wethouder Koen Castelein.

Op deze foto de deelnemers aan het gesprek. Gerben Eilander hees samen met wethouder Castelein de vlag. Volgende week staat zijn verhaal in De Hattemer.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in