Dagbesteding voor mensen met hersenletsel verhuist naar Wezep

De dagbesteding van InteraktContour in Hattem verhuist naar Wezep. Vanaf 16 oktober kunnen inwoners van Hattem, Heerde en de gemeente Oldebroek en omgeving terecht op de nieuwe locatie aan de Callunastraat in Wezep. De nieuwe locatie is groter en heeft verschillende ruimtes zodat er meer activiteiten kunnen worden aangeboden. Daarnaast is er de mogelijkheid om samen te werken met andere organisaties zoals vrijwilligersorganisatie de Huiskamer.

“Steeds meer mensen met niet-aangeboren hersenletsel weten ons te vinden en kloppen bij ons aan voor dagbesteding. Op onze huidige locatie kunnen we niet groeien. Ons nieuwe pand in Wezep is groter en heeft aparte ruimtes voor onze verschillende modules zodat we ook meer activiteiten kunnen aanbieden. Zo hebben we straks een aparte ruimte met fitness apparatuur, voor houtbewerking en ook voor onze creatieve activiteiten, computer- en iPad training en onze spraakmuziektherapie. Daarnaast kunnen we in de tuin een groente- en bloementuin beginnen. Een ander voordeel is dat we in het centrum van Wezep zitten. Dus zichtbaar en midden in de samenleving. We kijken terug op plezierige jaren in MFC de Marke en waarderen de support om onze verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.” vertelt Carolien Ernens van InteraktContour.

Vaardigheden trainen en onderhouden
Bij de Dagbesteding van InteraktContour komen mensen die als gevolg van een beroerte, ziekte, ongeluk of hersentumor blijvend hersenletsel hebben. Carolien: ‘Als je hersenletsel hebt kunnen veel dagelijkse dingen ineens veel moeite kosten of niet meer goed gaan. Boodschappen doen bijvoorbeeld, of zelf koken en je sociale contacten te onderhouden. Soms is het oriëntatievermogen aangetast waardoor mensen problemen hebben met het vinden van de weg of geen besef van tijd meer hebben.” Bij de dagbesteding kunnen mensen vaardigheden trainen en onderhouden, zodat ze zelfredzaam blijven. Aan de hand van 6 modules werken mensen aan hun persoonlijke doelen. Daarnaast biedt de dagbesteding de mogelijkheid om in contact te komen met lotgenoten.

Iets voor u?
Heeft u hersenletsel en loopt u thuis tegen allerlei problemen aan? Blijf niet onnodig rondlopen met vragen. Er is altijd íets mogelijk! Naast dagbesteding kunt u bij InteraktContour ook terecht voor individuele begeleiding thuis, behandeling of wonen met zorg. Bel voor meer informatie 0341 -255777.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in