Angelique: ‘Ik loop voor de gezelligheid’

Deze week vindt de avondvierdaagse plaats. Iedere avond probeert Hans Havinga een eindje op te lopen met een deelnemer om te horen waarom deze deelnemer de stevige stappers heeft aangetrokken. Vanavond heeft Hans een ontmoeting met misschien wel de gezelligste wandelaar van deze editie van het wandelevenement.

Gradus Dijkman op zijn post

Een lange sliert stappers trekt langs de Hattemse Geldersedijk. Op de oprit naar IJsselstein zit Gradus Dijkman met zijn camera in de aanslag om zoveel mogelijk deelnemers vast te leggen. Vanavond zullen ze zichzelf en hun tochtgenoten al kunnen bewonderen op Facebook. Gisteravond trok ik een poosje op met de koploper van de tien kilometer. Vanavond is het mijn voornemen om de langzaamste deelnemer aan de vijf kilometer etappe te spreken. Maar dat lukt niet.

InteraktContour aan de wandel

Er komt namelijk een zeer gezellig groepje rolstoelers aan dat zich laat vergezellen door enkele wandelaars. Want er moeten wel meters worden gemaakt. Ik besluit, gezien de pret, om een poosje op te trekken met deze groep van InteraktContour. Enkele groepsleden tippen mij Angelique. Zij zou de vrolijkste van het stel zijn. En dat blijkt niet tegen te vallen als ik een poosje met haar oploop.

Waarom loop je mee met de avondvierdaagse Angelique?
‘Ik vind het gezellig om mee te lopen. Allemaal leuke mensen hier. En we hebben veel lol met elkaar.’

Hoe moe wordt je van wandelen als je in een rolstoel meedoet?
‘Vreselijk moe! Daarom hebben we onderweg wel zes keer een pauze.’

Angelique poseert met een banaan

Ik weet niet of ik Angelique heel serieus moet nemen, gezien haar reputatie bij de rest van de groep, maar we zijn nog geen honderd meter verder en dan treffen we Hettie die de rollende wandelaars voorziet van koffie, fruit en lekkere koeken.
Angelique neemt een banaan, die ze in haar neus steekt, tot groot plezier van ieder. Ik maak er een foto van. Het is alleen met deze prent dat ze op de RTV Hattem website wil.

Maak je ook bijzondere dingen mee onderweg?
‘Ja, we krijgen applaus van mensen onderweg. En van de Jan Jasperschool kregen we allemaal een ijsje. Als je denkt dat je calorieën kwijtraakt van de avondvierdaagse heb je het goed mis.’

Ondertussen naderen we het eindpunt van de tocht. Ik wens Angelique en de rest een goede finale toe morgen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in