Eerste vibropaal voor Windmolenpark Hattemerbroek de grond in

Op vrijdag 11 september plaatste wethouder Bergkamp van de gemeente Oldebroek de eerste vibropaal voor Windmolenpark Hattemerbroek. Dit park komt te liggen aan de Middeldijk in Hattemerbroek.

Vibropalen
In totaal verrijzen er vier windturbines langs de A50. Hiervoor zijn opgeteld honderddrieƫnvijftig vibropalen nodig. De vibropalen dragen het gewicht van de windturbines over naar de diepliggende, dragende grond. Ze hebben een diameter van 46 centimeter en komen op een diepte van circa 20 meter. Het aantal vibropalen per windturbine is afhankelijk van de draagkracht van de grond. In een stevige ondergrond zijn minder vibropalen nodig dan in een losse ondergrond. (tekst gaat verder na de video)

Het gebruik van Vibropalen is niet vanzelfsprekend. In veel windturbinefundaties wordt gebruikgemaakt van prefabpalen, die kant en klaar de fabriek verlaten. Projectcoƶrdinator Jan van de Wiel legt uit hoe het werkt: ā€œBij het plaatsen van de vibropalen trilt funderingsbedrijf Van ā€™t Hek eerst een stalen buis in de grond. Daarna hangen ze er een wapeningskorf in. De buis storten ze vol beton en vervolgens heffen ze de buis er trillend weer uit. Zo kan het beton goed verdichten.ā€

Overlast beperken
Van de Wiel is blij dat de werkzaamheden tot op heden voor weinig overlast zorgden. “Ook tijdens de overige werkzaamheden proberen we overlast tot een minimum te beperken. Helaas is overlast niet altijd te voorkomen. Hiervoor vragen we uw begrip.” Eventuele overlast kan bij hem, als projectcoƶrdinator worden gemeld, waarna bekeken wordt wat hier eventueel aan gedaan kan worden.

Voor vragen over de uitvoering kun je contact opnemen met projectcoƶrdinator Jan van de Wiel. Contactgegevens: 06 514 243 10 of j.vandewiel@vanwerven.nl. Via www.windparkhattemerbroek.nl blijven geĆÆnteresseerden op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in