Wandel je mee rond Zwolle?

In onze regio kun je eindeloos wandelen. Over de Veluwe, langs de IJssel, door polders en steden. Vorige week kon je het enthousiaste wandelverhaal lezen over het Hoenwaardsepad. Deze week maken we een uitstapje naar Zwolle met ook een route naar Hattem.

Er is een nieuwe wandelgids, Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle, waarin ervaren routemaker en wandelgidsenschrijver Marycke Janne Naber je meeneemt op een tiental rondwandelingen door haar woonplaats Zwolle. “De binnenstad van Zwolle, in de Middeleeuwen een Hanzestad, daarna een vestingstad met nog rondom de stadsgracht, is prachtig. Maar ook de buitenwijken en het buitengebied met rivieren, weteringen en havezaten zijn de moeite waard”

Blauwvingers & groene vingers
Zwollenaren worden Blauwvingers genoemd, maar als een van de groenste steden van Europa bevat Zwolle ook een aantal groene vingers van het buitengebied naar de binnenstad. “De twee routes voeren over de grens van de gemeente Zwolle en één ervan zelfs over die van de provincie: naar het pittoreske Hattem”, aldus Naber.

Achtergrondinfo en routekaartje
De wandelingen variëren van 11 tot 20 km. De wandelingen zijn voorzien van uitgebreide achtergrondinformatie, een duidelijke routebeschrijving en een routekaartje. Naast wandelgenot biedt de gids een uitgelezen mogelijkheid om de stad in al haar geledingen te leren kennen.

Bestellen?
De wandelgids Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle is voor 16,95 euro te koop bij de boekhandel en via Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig: www.gegarandeerdonregelmatig.nl

Wandelzoekpagina
De wandelingen vind je ook op www.wandelzoekpagina.nl/naberpaden/wandelen-rond-zwolle

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in