Avondvierdaagse Hattem maakt zonnige start

Het is een drukte van belang bij het startpunt bij de Van Heemstraschool. Ouders en kinderen zetten maandagavond de eerste van de misschien wel vijftigduizend stapjes van de Hattemse avondvierdaagse. Dankzij het mooie weer verloopt de wandeling voor de meeste deelnemers vlekkeloos, al zijn enkele aanwonenden van de wandelroute iets minder tevreden.

Bert van der Stoep bij het ‘startbureau’

Veertienhonderd deelnemers
Bert van der Stoep is al jaren de drijvende kracht achter de wandeltocht door Hattems dreven. Ook dit jaar is hij met de vrijwilligers er weer in geslaagd om acht mooie etappes in en rond Hattem uit te stippelen. Bert: ‘Het valt natuurlijk niet mee, maar toch proberen we ieder jaar de routes weer iets anders te laten lopen, zodat ook de vaste deelnemers zich niet gaan vervelen. En dankzij onder meer de steun van de drie Hattemse supermarkten wordt het de deelnemers makkelijk gemaakt. Zij voorzien de wandelaars af en toe van een hapje en drankje.’ Het getal drie moet Bert even toelichten:’Ja, we hebben ook de LIDL bereid gevonden om mee te werken. Hoe? Dat gaan de sportieve stappers vanzelf wel merken. Ook al heeft de LIDL de deuren nog niet geopend, ze willen natuurlijk niet achterblijven bij de BONI en AH die ons al jaren ondersteunen.’
Dit jaar lopen er, aldus Bert van der Stoep zo’n 1400 mensen mee. Ongeveer een derde daarvan loopt vier keer tien kilometer. De rest, voornamelijk jongere basisschoolleerlingen stapt 5 kilometer per avond weg.

Boombox en bananen
Iets minder enthousiast zijn enkele aanwonenden van de route. Ze vragen zich op sociale media af of het werkelijk nodig is dat sommige deelnemers een boombox meezeulen. ‘Op zich een sportieve prestatie natuurlijk’, aldus één van hen, ‘maar daarom hoeft er nog geen herrie uit te komen. Vroeger gingen we vooral naar buiten om de wielewaal te horen en daar zongen we dan wandelend ook over. Dat klinkt een stuk leuker’.
Een ander toont zich blij met al die kinderen die in beweging zijn, maar vindt het wel jammer dat ze na afloop bananenschillen en snoepverpakkingen uit haar tuinheg kan vissen. Gelukkig tonen de meeste deelnemers zich welopgevoed, zoals een enkele ‘plogger’ die zich ontfermt over de rommel van anderen.

RTV loopt met u mee
De komende dagen loopt RTV Hattem telkens een stukje mee met een deelnemer om iets te horen over diens ervaringen tijdens het sportieve evenement.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in