Het Engelse Werk wordt opgeknapt

De gemeente Zwolle voert tot en met de winter 2024/2025 onderhoud en aanpassingen uit aan Het Engelse Werk. Dankzij Rijkssubsidie wordt onder meer de oorspronkelijke romantische Engelse landschapsstijl waar nodig hersteld en zichtlijnen naar de IJssel aangebracht.

Het Engelse Werk is een rijksmonument en geliefd park in Zwolle. De afgelopen jaren ontvangt het Engelse Werk steeds meer bezoekers die speciaal voor het bezoek aan het park naar Zwolle komen. Zij komen hier graag voor een wandeling, om te sporten of in de mooie natuur tot rust te komen. Bekijk de video, tekst gaat daarna verder.

Intensief gebruik
Door het intensieve gebruik van de vele bezoekers is een aantal plekken in het park ‘versleten.’ Met onderhoud en aanpassingen wil de gemeente dat bezoekers straks nog beter beleven hoe prachtig het Engelse Werk is.

Prettig verblijf
Op plekken met uitzicht komen extra familie- en picknickbanken, waar bezoekers prettig en langer kunnen verblijven. Er wordt een nieuwe ligweide aangelegd om te liggen of sporten. Op verschillende plekken in het park worden nieuwe bomen aangeplant. Ook komt er een nieuwe bloemenweide.

Meer kleur
Om het romantische Engelse landschap te herstellen worden nieuwe planten toegevoegd, een deel met meer voorjaar-, zomer- en herfstbloei. Het park krijgt hierdoor in dat deel van het park meer kleur en de bestaande hoge biodiversiteit wordt hiermee nog meer versterkt.

Uitvoering
ROVA voert de meeste aanpassingen uit. Afgelopen winter is al gestart met het planten van nieuwe bomen. De laatste werkzaamheden zijn in de winter van 2024/2025.
Overzichtskaart_met_onderhoud_en_aanpassingen_in_het_Engelse_Werk.pdf

Kijk ook op zwolle.nl/engelsewerk

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in