Edwin van der Wolf ontvangt hoge Canadese onderscheiding

Hattemer Edwin van der Wolf heeft gisteren uit handen van de Canadese Ambassadeur Sabine Nolke op Villa Groot Haesebroek in Wassenaar de hoge Canadese onderscheiding Sovereign’s Medal for Volunteers ontvangen.

Onderscheiding en oorkonde
‘Wij zijn daarvoor naar de residentie van de ambassadeur gegaan’, vertelt Edwin. ‘Samen met twee andere Nederlanders die ook de onderscheiding hebben gekregen. We waren allemaal met familie en kennissen gekomen en kregen van de ambassadeur, na een speech in het Engels, de onderscheiding opgespeld en een oorkonde.’

Onderzoekswerk
Edwin van der Wolf heeft de onderscheiding gekregen voor het vele researchwerk dat hij doet voor de Canadese begraafplaats in Holten, waar hij als vrijwilliger aan verbonden is. ‘Maar ik doe nog meer onderzoekswerk, bijvoorbeeld voor de begraafplaats in Groesbeek en in België en Frankrijk. Ik voel me zeer verbonden met het 1st Canedian Scotisch Regiment dat Hattem heeft bevrijd. Dit regiment heeft ook in België gevochten en op het Canadese oorlogskerkhof daar hebben mijn zoon en ik twee graven geadopteerd.’ “Edwin van der Wolf dedicates his time to honouring Canadian servicemen who died in Europe, particularly during the liberation of the Netherlands, and to educating younger generations about the importance of remembrance. He volunteers at the information centre at the Holten Canadian War Cemetery, where he guides visitors and conducts research”, aldus ambassadeur Sabine Nölke van Canada.

Zomereditie Hattem Actueel
Edwin van der Wolf is een van de gasten van de zomereditie van Hattem Actueel. Op zaterdag 10 augustus tussen 10.00 en 11.00 uur is een uitgebreid interview te horen dat Sandra Oosterveen met hem heeft op Radio Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in