Sporthulpmiddelen op maat te leen voor mensen met een fysieke beperking

Sporten en bewegen is voor iedereen goed, ook voor mensen die een fysieke beperking hebben. Maar soms is het best lastig de juiste sport te vinden. Om daar wat aan te doen, hebben gemeenten op de Noord-Veluwe een overeenkomst getekend met Uniek Sporten Uitleen.

Inwoners van de gemeenten Hattem, Nunspeet, Elburg, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Oldebroek en Putten die een fysieke beperking hebben kunnen via dit platform verschillende sporten uitproberen. Het gaat om vijf verschillende hulpmiddelen: de allround sportrolstoel, court sportrolstoel, ligbike, aankoppelbare handbike en Running Frame.

De hulpmiddelen kunnen een week tot zes maanden geleend worden. In die periode kan getest worden of de sport bij je past. “Ook of het fysiek bij je past. Als je wilt gaan basketballen maar je kunt die bal niet tot de hoogte gooien van de basket, dan kan ik me voorstellen dat het geen leuke sport is om te doen. Het kan dus dat het aan je fysieke gesteldheid ligt dat basketbal geen optie is”, legt Monique Kalkman van Uniek Sporten Uitleen uit.

“Kom je daar na twee maanden achter en je wil bijvoorbeeld gaan rolstoelhockeyen met een andere rolstoel dan is dat geen probleem bij Uniek Sporten Uitleen. Zo kun je meerdere keren een beroep doen op deze uitleenservice om te kijken wat bij jou past”, vertelt Kalkman.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in