Isala en het coronavirus

Regioziekenhuis Isala in Zwolle heeft maatregelen genomen om besmetting met het nieuwe coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen.

Polikliniek
Heb je een afspraak op de polikliniek en heb je twee of meer van de klachten: koorts, verkoudheidsklachten, hoesten of kortademigheid? Neem dan zelf contact op met de polikliniek. De afspraak wordt uitgesteld en er wordt een nieuwe afspraak gemaakt. Als het medisch noodzakelijk is om wel naar het ziekenhuis te komen, wordt dat met jou overlegd.

Op bezoek

  • Heb je twee of meer van de klachten: koorts, verkoudheidsklachten, hoesten of kortademigheid? Kom dan niet op ziekenbezoek.
  • Kom je op bezoek bij familie of vrienden? Was dan goed je handen en hoest en nies in je elleboog.
  • Ook vraagt het Isala je om met niet meer dan twee personen per dag op bezoek te komen. Deze beperking geldt niet voor bezoek aan de Intensive care, Kindergeneeskunde en aan patiënten in hun laatste levensfase.

Opgenomen in het ziekenhuis
Iedere patiënt die in het ziekenhuis ligt met twee of meer van de klachten: koorts, verkoudheidsklachten, hoesten of kortademigheid, word uit voorzorg  voor alle zekerheid getest op COVID-19. Mocht blijken dat een patiënt besmet is met het coronavirus, dan wordt hij verpleegd in isolatie.

Schone handen

  • Voorlopig begroeten de medewerkers je zonder een hand te geven. Zij geven geen hand omdat virussen zich makkelijk kunnen verspreiden door een handdruk.
  • Houd jouw handen schoon. Was regelmatig de handen met water en zeep. Dit is op alle afdelingen binnen Isala mogelijk. Maak daar vooral gebruik van.

Meest gestelde vragen Coronavirus

Laatste ontwikkelingen coronavirus (COVID-19) in Noord- en Oost-Gelderland 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in