Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen komt met Kieswijzer

Er zijn acties gestart om inwoners van Gelderland te informeren over de politieke standpunten rond de uitbreiding van Lelystad Airport. Dit met de verkiezingen voor Provinciale Staten in aantocht. Daarnaast wordt opgeroepen op partijen te stemmen die tegen opening van Lelystad Airport zijn.

Kieswijzer
Door SATL (Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen) is een kieswijzer gemaakt waarin met sterren aangegeven wordt welke partij voor- en welke partij tegen opening is van Lelystad Airport.  In de kieswijzer wordt onderscheid gemaakt tussen de standpunten van de Gelderse fracties en de landelijke Tweede Kamer-fractie. ‘Het is een bewustwording, geen stemadvies’, zegt voorzitter van SATL Mijndert Ververs uit Hattem. ‘Daarnaast worden zo’n 180 duizend flyers verstuurd in een gebied van Friesland tot Wageningen met extra informatie.’

Signaal
Met de acties hopen de groepen het stemgedrag van kiezers te beïnvloeden. De provincies gaan niet over de opening van Lelystad Airport, maar hebben volgens de makers van de sites wel invloed. Daarnaast worden de leden van de Eerste Kamer gekozen via de provincie. Op die manier kan volgens de actiegroepen een signaal aan Den Haag worden afgegeven.

Voor of tegen de Veluwe
Stichting Red De Veluwe gaat een stap verder.’ Met een stille stem kiest u partij vóór de Veluwe,’ staat er op de website te lezen. Volgens de makers van de site kan met een ‘Stille stem’ voorkomen worden dat vakantie-vliegtuigen laag over de Veluwe razen. De Stichting wil ook campagne gaan voeren via reclamespots op TV en radio.Welke partij voor- of tegen opening van Lelystad Airport is, wordt door de Red De Veluwe gebaseerd op de visie, standpunten en het stemgedrag van partijen in de Tweede Kamer in de afgelopen twee jaar. De standpunten van provinciale partijen worden daarin niet meegenomen.

Door Mediapartner Omroep Gelderland

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in