Gemeente Hattem geeft zelftesten aan minima

De gemeente Hattem geeft in eerste instantie 5 zelftesten per huishouden met een minimaal inkomen. Om de minima in Hattem op korte termijn te ondersteunen heeft de gemeente met behulp van Apotheek Hattem zelf testen kunnen inkopen. Deze testen worden op vrijdag 17 december verstrekt, wanneer de minima hun kerstpakket van de Lions op komen halen. Deze doelgroep betreft de inwoners die een bijstandsuitkering krijgen; zij hebben via de gemeente een brief gekregen dat zij in aanmerking komen voor een kerstpakket.

De gemeente Hattem heeft dit geantwoord op vragen die door de fractie van de PvdA aan het college zijn gesteld. Het college deel de zorg van de PvdA dat de kosten voor zelftesten voor huishoudens met een minimaal inkomen hoog zijn.

Basisschool en verstrekken testen
Via het Armoedefonds worden namens de Rijksoverheid gratis testen verstrekt aan hulporganisaties, zoals bijvoorbeeld St Leergeld. Echter, hun voorraad is momenteel op. De gemeente heeft de coördinator van Stichting Leergeld Hattem gevraagd wel een aanvraag in te dienen voor het moment dat er weer voorraad beschikbaar is. De basisscholen in Hattem zijn van plan om testen te verstrekken aan de kinderen, maar zij wachten ook nog op levering. De gemeente blijft met scholen in contact om dit te monitoren.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in