Jazz comes to town

Na alle Corona beperkingen heeft de Jazzclub Hattem voor het komende seizoen weer zes fijne concerten gepland . Wij hebben het genoegen om geintresseerden uit te nodigen voor het concert van de Charlestown Jazzband op zondag 20  november a.s. bij de brasserie de Konijnenberg in Hattem.

Verschillende stijlen
Sinds 1968 de meest swingende oudestijl band uit Nijmegen. Zoals zoveel jazzbands in de jaren zestig kreeg ook de in 1968 opgerichte band de naam van de stad: Karelstad. De Charlestown Jazzband (CTJB) liet zich aanvankelijk vooral inspireren door de fameuze trompetist Bix Beiderbecke. Weldra lieten ook de invloeden van Louis Armstrong, Chris Barber en de Dutch Swing College band zich gelden in de stijlopvatting van de CTJB. Maar omdat de band, naast de vele optredens in jazzclubs, al snel een graag geziene gast in het circuit van dansfeesten werd, kregen artiesten uit het rock & roll en rhytm & blues segment als Louis Prima (Buona Sera, Oh Marie) en Fats Domino (Blueberry Hill) een plaats in het repertoire. Voegt men hier aan toe dat de band ook veel gevraagd wordt om in kleine bezetting de achtergrondmuziek bij diners en recepties te verzorgen, dan kan men spreken van een allround orkest dat inzetbaar is voor jazzclubs, promotiefeesten en buitenoptredens. Zelfs bij begrafenissen weten ze de juiste tonen te treffen. Door tournees in, onder meer, Indonesie, Zwitserland [Bellevue Hotel, Gstaad – Swiss Open Tenniskampioenschappen], Denemarken, Noorwegen, Engeland, Madeira, Mallorca, Oostenrijk, Belgie, Duitsland en Italie heeft de CTJB ruime ervaring opgedaan in het internationale circuit van jazzclubs en -festivals. Deze tijd vraagt van een jazzband met ambitie, zoals de CTJB dat heeft, naast een muzikaal topniveau ook een aantrekkelijke performance van de eerste tot de laatste minuut van het optreden.

De Jazz Club Hattem nodigt U graag uit voor haar concert op zondag 20 november a.s. om 16:00 uur met Charlestown Jazzband.
Het concert vindt plaats bij Dutch Golf, Konijnenbergerweg 3 te Hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in