Kinderen groep 8 De Zaaier planten bomen

Samen met wethouder Broekhuis hebben leerlingen van groep 8 van GBS De Zaaier nieuwe bomen geplant aan de Gaedsberghweg. De bomen werden op Boomfeestdag geplant; een jaarlijkse feestdag in Hattem waarop leerlingen uit het basisonderwijs bomen poten.

De leerlingen hebben 4 Noorse Esdoorns, 4 Valse Christusdoorns en 4 Japanse Wilde Appelbomen geplant. Deze bomen zijn ter vervanging van de bijna 40 bomen die aan de Gaedsberghweg stonden. De afgelopen weken was er veel commentaar van Hattemers op het omzagen van deze bomen. Het leidde zelfs tot een raadsvraag. Wethouhouder Broekhuis legde in de raadsvergadering uit waarom de bomen zijn vervangen en dat dit gebeurt conform de Groenstructuurvisie.


Ook gaf de wethouder aan dat de gemeente uitgaat van principe 1 boom weg 1 boom terug. In dit geval betekent het dat er op termijn herplant van bomen zal komen aan De Bleek, in de binnenstad en aan de Hogenkamp.


Naast de bomen komen er ook vlinderstruiken, rozen, asters, salvia en sedum in de plantvakken en worden er bloembollen gepoot van narcissen en allium (reuzenui) waarmee de Gaedsberghweg weer een groene uitstraling moet krijgen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in