Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle gaat ook dit jaar niet door

Het IJsbeelden Festival 2021/ 2022 gaat niet door. Dat meldt de organisatie van het winterevenement in Zwolle.

“De situatie omtrent Corona in Nederland is zorgwekkend. Maatregelen van de overheid volgen elkaar in rap tempo op. En daarbij is het volstrekt onduidelijk welke maatregelen er over vier weken wordt afgekondigd, laat staan dat ik kan inschatten welke invloeden deze dan op het evenement hebben. Het toekomst perspectief is niet meer te doorgronden”, zegt Eric Broekaart van het IJsbeelden Festival.

Broekaart durft het risico niet aan. “Onder deze condities toch doorgaan zou financieel onverantwoord zijn en zou zelfs de toekomst van het IJsbeelden Festival in gevaar kunnen brengen.”

Het is niet de eerste keer dat het winterse festival, dat sinds 2014 bestaat, niet doorgaat. Zo was er in het verleden een uitstapje van de organisatie naar Amsterdam omdat er geen goede locatie in Zwolle meer beschikbaar was voor het evenement. In 2017 stortte door sneeuwval en aanhoudende regen het dak in van de tent en moest het festival en alle carvers die al aan de slag waren worden geannuleerd.

Toch is er ook een lichtpuntje aan de horizon. Hoewel de teleurstelling groot is bij de organisatie gaat ze binnenkort strijdvaardig aan de slag om een prachtig mooi IJsbeelden Festival 2022/2023 in Zwolle te organiseren. Broekaart hoopt dan weer 120.00 bezoekers (2019) uit heel Nederland en Duitsland naar Zwolle te trekken.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in