Anton Pieck als hologram in eigen museum

Het Anton Pieck Museum in Hattem gaat een verdiepende digitale- en audiovisuele rondleiding maken. Dit is mogelijk dankzij een bijdrage van het Kickstart Cultuur Fonds.

Museumdirecteur Mathilde Stam is enorm blij en trots. ‘We kunnen nu de authentieke werkhoek van Anton Pieck nog interessanter maken door een realistisch bewegend en sprekend hologram van Anton Pieck zelf. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart door ons geweldige team van vrijwilligers. Zij werken voor dit project samen met externe specialisten van Smart mobile tour, Van de Sand Design en Media Hologram.’

Kickstart Cultuurfonds
Het Anton Pieck Museum heeft voor het project een aanvraag ingediend bij het Kickstart Cultuurfonds en door de toekenning van de subsidie kan het ook uitgevoerd worden. Het Kickstart Cultuurfonds biedt financiële ondersteuning aan theater- en concertzalen, producenten van professionele podiumkunsten en musea om aanpassingen aan de 1,5 metersamenleving door te kunnen voeren. Kunst en cultuur verbinden mensen met elkaar en zijn daarmee onmisbaar voor een vitale samenleving. Het Kickstart Cultuurfonds is een tijdelijk fonds met een donatiebudget van circa 16 miljoen euro.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in